Voetreflextherapie

Het uitgangspunt bij voetreflextherapie is de gehele mens. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Wanneer er een verstoring optreedt, heeft het lichaam een groot zelf herstellend vermogen. Door allerlei oorzaken zoals werkdruk, verkeerde (werk)houding, verkeerde voeding en door psychische problemen, kan er een dusdanige blokkade optreden, dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben, dat een bepaald orgaan of lichaamsdeel niet meer goed functioneert, waardoor er klachten ontstaan.

Reflexzone

Alle organen en spieren weerspiegelen zich in beide voeten. Door druk uit te oefenen op de betreffende reflexzone, worden reacties in de  corresponderende organen/lichaamsdelen opgewekt. Hierdoor kunnen blokkades worden opgeheven en krijgt het lichaam weer de kans om in balans te komen en zo het genezingsproces te laten beginnen.

Bij voetreflextherapie wordt niet alleen de ziekte/ klacht behandeld, maar de mens in zijn totaliteit.

Voetreflextherapie is een uitstekende aanvulling op de reguliere geneeskunde. Echter, diagnoses worden altijd door een (huis)arts gesteld, niet door de therapeut. In geval van twijfel wordt dan ook verwezen naar de arts.

Behandelvormen

Voetreflextherapie
Zwangerschapsreflexologie
Oorkaars-kruiden-massage
Oncoreflex

Contactinformatie

Heer Ottostraat 35
6121 NB Born
T: +31 6 48 18 14 79
E: info@voetreflexborn.nl

KvK: 52306348

BTW Identificatienummer NL001324038B84

Aangesloten bij

VNRT
 

RBCZ
 

RBCZ